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[Youtubeレビュー][HidaMari Cooking] 사과 고 하쿠 토 |HidaMari Cooking
twoyou 2021. 10. 13. 07:18
再生時間コメント : [HidaMari Cooking] 사과 고 하쿠 토 |HidaMari Cooking
Hi*************:
前回、糸寒天で作った琥珀糖→https://youtu.be/lHxFjYikeBU
着色料なしの琥珀糖、というコメントが多かったので作ってみましたが、
コンフィチュールを入れると結晶化しづらく
若干グミっぽい食感になりました。
▷材料:
-りんごのコンフィチュール
りんご(今回は大紅栄という品種を使用)1個
レモン皮 1個分
レモン汁 1個分
グラニュー糖 各60g(合計120g)
■作り方
1.りんごはよく洗って皮をむき、5mmくらいの角切りにする。
2.レモン皮、レモン汁、グラニュー糖を入れて火にかける。
あまりかき混ぜすぎず、煮詰める。(目安1:52)
赤いコンフィチュールにする場合は皮を入れて煮詰める。
-琥珀糖
糸寒天 5g
(粉寒天、棒寒天でも可。
棒寒天は糸寒天と同じ手順、
粉寒天の場合は水にふやかさず②へ)
水 200ml
グラニュー糖 350g
(上白糖は乾燥しにくくなる)
■作り方
1.糸寒天はたっぷりの水で戻す。
2.水を切った①、水200mlを入れて火にかけ、寒天を煮溶かす。
3.こして溶け残りを取りながら鍋に戻し、グラニュー糖を加えて煮詰める。
4.温度差があると寒天液が固まってしまうためコンフィチュールを軽く温めておき、
煮詰まった寒天液に混ぜる。
5.クッキングシートを敷いた型に流し入れ、固まるまで冷ます。
6.固まったらら型抜きして、1日乾燥させる。
7.グラニュー糖を周りにまぶし、2~3日乾燥させて完成。
混ぜすぎると寒天液が固まる前に結晶化してしまいますのでご注意ください。
乾燥は1週間行いましたが、3日以降固さ、結晶化の具合は変わりませんでしたので
4日と記載いたしました。
前回の琥珀糖の方が中に何も入っていない分、作りやすいです。
粉寒天で作った琥珀糖はこちら→https://youtu.be/LW5kLLAbFtI
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人気順コメント : [HidaMari Cooking] 사과 고 하쿠 토 |HidaMari Cooking
fa*********:
I've watched several different videos of the kohakutou making process and I still can't get over how cute and pretty these candies are. I want like a thousand of them.
c:
ピュレグミかと思いました⑅◡̈*
I'd love to see a few more done with other types of fruit. Maybe some berries or citrus? You'd have so many natural colors to play with!
Ah********:
نحن متابعينك من العراق ارجوك ممكن ن تكتبي لنا الوصفه باللغه العربيه رجائا
Ar********:
すげぇうまそうだけど砂糖の量がえげつない、、琥珀糖て言うぐらいだからしゃーないけどw
Tr*********:
Your recipes are so beautiful that I feel like moving to Japan just to see them.... I had no idea about these sweet treats..they're just lovely, and make for such a wonderful gift too! Loving your videos, especially the ASMR..so relaxing!
Lots of love from India!
Da*******:
-How much sugar do you want?
-Yes
Ra**:
美味しそうですね
でも綺麗だから勿体無くて食べれない〜笑笑
Ch*********:
You are amazing! Everything you prepare is not only done with precision but looks effortless and flawless
ta****************:
Amazing. If someone made this for me, I'd know they love me.
CM*************:
You know when I started this video I was hoping to see a fun, healthy way to eat more apples. Uh, uh... Uh. Uh
ST******:
お手手が綺麗ですね。
Na**:
I just found your channel rn and it's really inspiring! <3 I wanna try out this recipe
Ma***********:
Can gelatin be used in place of agar?
m*:
いい音だー
そして美味しそう
Ge***********:
Hello very nice recipe, can you use powdered agar agar for this?
k:
キラキラで宝石みたい!
贈り物として喜ばれそうですね
La**:
The most beautiful apple slicing ASMR I've ever heard.
Thank you for the recipe! The kohakuto looks absolutely delicious.
SA***********:
The Microphone is amazing ! That sound of cutting apples made me hungry !
Ga*****************:
me: yes something good to make that i have ingredients for
also me: sees agar
ru*****:
琥珀糖は綺麗ですよね
何度か作ったことがありますが、結晶化しづらかったり、洗い物がベタベタで大変だったりと苦戦していました(´Д`;A)
しかし果物を使った琥珀糖は経験がないのでとても美味しそうで、また作りたくなりました(´ω`*)
いつも目の保養と癒しを有難う御座います
Should I put less sugar??
An******:
I couldn’t help notice the number of comments regarding the amount of sugar used in this recipe and thought I could share my own experiment with the same recipe (and in several fruit flavors), using less than 1/4 the amount of sugar used in this video. I simply substituted Splenda (zero calorie sugar) instead of regular granulated white sugar (the worst you could consume, and used it only to creat the hardness once combined with the lemon juice), and slightly increased the amount of Agar (or clear gelatin) used. Simple as that! :)
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